Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2013 22:18 - "Ново английско високомерие" Vansittart относно превъзпитанието на Германия
Автор: sturmmann Категория: История   
Прочетен: 1880 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Източник: Redner-Schnellinformation, Mitte Februar 1944.



1.
Известният лорд Vansittart даде специално интервю за лондонския кореспондент на “ Svenska Dagbladet”.
Според “ Svenska Dagbladet ”, Vansittart е смятан за най-добрият английски експерт що се отнася до Германия. Сега той е тръгнал на ”Кръстоносен поход” – словосъчетанието, което той сам използва за неговата дейност – да обикаля от град на град из цяла Англия и да говори за съдбата на Германия след настъпването на мира. Каквото и да си мислите за неговите идеи, той има голямо влияние върху английското обществено мнение, пише “Свенска Дагбладет”.
Като отговор на въпроса, колко време ще продължи окупацията на Германия (в случай на английска победа) Vansittart отговаря, че този период ще е дълъг и ще зависи от развитието на нещата, но вероятно ще продължи около 20-30 години. Продължителността на окупацията ще зависи от степента на успеха при превъзпитанието на Германия.
Попитан за проблеми при превъзпитанието на германците, Vansittart казва: След края на войната в Германия ще има много малко благонадеждни учители. Той се опасява, че всички учебници и може би повечето от настоящите учители ще трябва да бъдат сменени. Новите учебници могат да бъдат написани за сравнително кратко време, но със сигурност ще бъде трудно да се намерят нови учители. Докато те бъдат открити и обучени, Германия ще бъде принудена да се задоволи с по-ниско ниво на образование.

*
  При последващите срещи и по време на митингите, ние трябва да говорим за скандалното високомерие, относно обявяването на това, че Англия трябва да образова германците.
Възмутително е нахалството от страна на народ с безработица и беднотия, страна на социален и морален упадък, хора, които са се „записали“ в историята само с разработването на методи за експлоатация, при които, ако вземем сегашната тенденция,  популацията след 30 години ще е по-ниска дори от тази на Румъния и при които ръстът на венерическите болести расте ужасяващо. 



2.
Бомбардировка тип „килим“
Постоянно повтаряното от нас твърдение, че целите на англо-американските въздушни гангстери са само  жилищни зони се потвърди от Collin Bendall, военно-въздушен експерт на “Дейли мейл”. Според шведския вестник “ Aftonbladet ” той е казал, че бомбардировката тип „килим“ е единствената ефективна стратегия за продължителна бомбена атака. С течение на войната прецизното бомбандиране бе заменено с масова бомбардировка. Американците, които преди да дойдат в Англия планираха да се придържат към прецизно бомбандиране, са се отказали от тази идея и сега прилагат също масово бомбандиране, по думите на лорд Cranborne. Това била единствената форма на бомбандиране, която оправдавала високата цена на въздушната война. (!)
“Sunday Chronicle”  написа подобни редове на 13 февруари: “През нощта е просто невъзможно да бъдат различени индустриалните зони от домовете на работниците. ”
Именно поради тази причина противниците ни вече не се интересуват от атакуване на определени фабрики, като по този начин биха нанесли щети на нашата военна индустрия, а по-скоро искат да разрушат жилищни зони чрез масово бомбардиране. Убиването на беззащитни жени, деца и старци, които нямат нищо общо с войната е основната им цел. От тук и името им – “Корпорация на Убийци”. В тази война те се опитват чрез  бомбардировка тип „килим: да сторят на германските градове и цивилното население  това, което брутално причиниха с убийствата си на хората в Индия, Южна Африка и в Опиумната война



Превод: Антон Батбаянов



Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sturmmann
Категория: Политика
Прочетен: 127300
Постинги: 37
Коментари: 32
Гласове: 98
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол