Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2013 22:59 - Националсоциалистическа брошура относно безогледните лъжи на вражески страни
Автор: sturmmann Категория: История   
Прочетен: 2763 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 16.01.2013 01:01


 

Източник: Ернст Херберт Леман, Wie sie lugen: Beweise feindlicher Hetzpropaganda (Ninelungen-Verlag, 1939/1940).

 

 

Как лъжат: Доказателства за злобната пропаганда на враговете ни

 

От Ернст Херберт Леман

 

Трябва ли един политик да лъже? image

Всеки от нас си задава този въпрос, когато чува лъжите и ужасните истории, разпространявани от враговете на Германия посредством пресата и радиото из целия свят.

Разбира се, че политиците на могат да си позволят да се издават чрез емоциите си, когато работят за успеха на своята страна. Само лицемерите и наивните идеалисти биха настоявали политикът да говори открито и да сподели всичките си планове. Както бизнесменът не споделя плановете си на своите конкурентите, така и в политиката дори е още по-оправдано голяма част от намеренията да се запазят в тайна.

Но има огромна разлика между предпазливостта в бизнеса и грубите клевети относно личния ви живот от страна на съперниците ви.

Как например бихте реагирали ако даден ваш колега, когото сте възприемали като съперник, който никога не ви е харесвал, разпространи слуха, че у вас цари хаос и че убивате малки деца и изнасилвате беззащитни жени? Бъдете сигурни, че в нашата държава такава личност бързо би се озовала зад решетките.

Но международните политици и журналисти, които клеветят цели народи по безсрамен начин, не само се разхождат свободно, но и безочливо си вменяват ролят на спасители на човешката култура. Никоя лъжа не е твърде груба за тях, никоя клевета не им изглежда достатъчно вулгарна – така разбират те своя занаят.

Дори по време на първата световна война те знаеха как да подбудят омраза с помощта на пропаганда за извършени зверства и жестокости. Всички си спомняме онези ежедневни лъжи за „немския варварин”, който „като подивял звяр вилнее из света и разрушава всичко в омразата и настървението си за унищожение като измъчва деца и се наслаждава на сълзите на техните майки”, както тогава бе написал един чужд вестник.

По време на война мъжът се изправя срещу друг мъж. Всеки от тях служи на родината си по свой собствен начин и нито един войник не би отрекъл достойните обвинения от страна на благороден противник. Днес обаче една страхлива група професионални агитатори постоянно съчинява нови лъжи и картини от сигурните столове зад бюрата си.

Как бяха изобразени веднъж немските войници от страна на вражеската пропаганда за извършване на жестокости? Всички ги познаваме добре, тъй като това са нашите бащи, братя, синове и съпрузи. Например на 20 март 1915 г. във вестник „La Rire Rouge
е публикувана следната карикатура на германски войник:

image

Кръвожаден убиец на жени и деца, крадец и мародер, който се храни с наденици от човешко месо – ето така са представени храбрите и лоялни немски войници.

Всеки от нас знае каква груба и безпочване лъжа е това. Всеки нормален човек по света би трябвало да го знае. И все пак: „На част от това винаги ще има кой да вярва, глупците и наивните няма да прозрат всичко” – на това се надяват политическите лъжци и клеветниците.

Лъжите, които започнаха преди 25 години, продължават и днес. image

През 1938 един друг вестник, представляващ най-долнопробната жълта преса, използва следната карикатура, за да покаже набедената

“Нацистка тирания”, за която се предполага, че е заплаха за света.

image

Знаем какво да мислим за този потоп от клевети заливащ германския народ. Чували сме същите неща между 1914 и 1918 г. Тогава, както и сега, се опитват да прокарат клин между лидерите и народа ни. Целта на тази пропаганда винаги е била унищожението на Германия.

image

Запознати сме и със старата лъжа за оскверняването на църкви и параклиси, която е отново на мода при нашите врагове.

Това е неповредената катедрала в Ченстохау.

Снимката на полския параклис на Черната Мадона с немски войници на преден план е направена след предполагаемото разрушаване на храма от германски бомбардировачи.

image

Докато лъжливата жълта преса и радиопредавателите на враговете ни по целия свят съчиняваха лицемерни истории за предполагаемото разрушаване на църковните икони, игуменът на Ченстохау написа горното писмо до немскките военни власти, което безусловно свидетелства, че манастирът и църквовните изображения са непокътнати.

С това лъжата за предполагаемата германска атака бе незабавно разобличена. След което не сме чули и дума от английското министерство на информирането на обществеността.

image

В действителност тези лъжи са доста стари. Враговете ни от край време бръщолевят за осквернени светилища, преследвани свещеници, избити деца и измъчвани жени, за да настроят света срещу Германия и да втълпят разбирането, че светът трябва да бъде защитен от „варварите, които застрашават човешката култура”.

Горната картина се намира на брошура, издадена на 19 август 1914. Същата лъжа е използвана и тогава. Твърдението е, че германците са атакували манастира в Ясно-Гора.

Винаги са лъжели, лъжат и днес, лъжат ли лъжат.

“Германски войник застрелва дете”

Типична история за извършване на жестокости, съчинена от враговете ни през периодa 1914-1918.

image

Имаше безброй подобни злонамерени снимки по време на Първата световна война. Днес виждаме нови версии на тези груби поръчкови дезинформации. По радиопредаванията на враговете се докладва за отровни бонбони и детски балони, пълни с отровен газ, с които немските войски убивали полски деца.

И нашите врагове решиха да разпространят тази подла клевета точно в момента, когато от неутрални журналисти света разбра за невъобразимите престъпления, извършени точно от поляците срещу сънародниците ни.

На снимката са показани: Чужди наблюдатели оглеждат осакатените тела на убити германци. Сред тях са г-н Ядерлунд от “Stockholms Tidningen”, г-н Кнудсен от “Berlinske Tidningen”, г-н Блокцийл от “Allgemeen Handelsblad” в Амстердам, г-н Апелиус за италианската преси и др.

image

Всички тези неутрални и независими репортери видяха със собствените си очи и отразиха ужасните зверства, извършени срещу германски граждани.

В светлината на тези доказани факти безсрамните ни врагове се осмеляват да подменят всичко и да припишат тези убийства на германци, като обявяват убитите за поляци, въпреки че имената и адресите им са известни.

image

ХИНДЕНБУРГ!

Не само Германия, но и целият свят добре знае каква благоприлична, почтена и добра личност бе този скромен войник.

Снимката, която виждаме тук е позната по целия свят.

И в какво го превърнаха политическите лъжци? image

В инато и грубо чудовище, злобно, коварно и брутално.

Кому бяха нужни тези клеветнически лъжи? Само на подстрекателите към война, които искаха да докарат до глад и унищожение цялата немска нация.

 

Тази снимка на фюрера Адолф Хитлер е позната по целия свят.

Безброй прецизни и оригинални фотографии са на разположение за онези, които искат да ги видят. Всички познаваме това лице – сериозно или в добро настроение, то винаги е благо и излъчва сила.

image

Противниците на Германия, които мразят фюрера, също знаят това. Би трябвало да знаят, че лъжите и особено подправените снимки бързо се разобличават. Но това не спира тези професионални лъжци.

Ето как мислят те, че би трябвало да изглежда фюрера. image

Така го виждат те. Така го представят. Всяка една линия на тази рисунка е лъжа. Всеки един детайл е съчинен. Сляпата и глупава омраза на тези интелектуално слаби индивиди си личи от тази картина.

Това плашило би трябвало да представлява фюрера. image

По лицата на събралите се в тълпата хора, които носят плашилото по улиците на Ню Йорк ясно личат най-низките черти на еврейската подчовечност. Жълтият парцал „Le droit de vivre” гордо е публикувал тази снимка в края на 1938 г.

Те мразят фюрера, защото той разобличава лъжите и престъпленията им.

Мразят го, понеже той спаси трудолюбивата немска нация от експлоатацията.

Колко ли биха били щастливи да видят фюрера и целия германски народ предаден на произвола на съмнителните машинации на световното еврейство! Това показва импотентността на евреите, тъй като по силите им е единствено да размъкват едно чучело по улиците и да го запалят.

Какво знаят тези подчовеци за радостта на истинското национално общество? Тези подстрекатели се трудят здраво да насъскат света срещу Германия. Колко малко знаят за неразривната връзка между фюрера и народа, която е така поразително ясна на тази снимка:

image

Фюрерът разговаря с германски работници.

Той знае, че може да им има доверие, а те знаят, че нашата кауза е в неговите добри ръце.

Всеки немец познава ликуването и дълбоките емоции на освободените судетски германци. Тази снимка е оставила запомнящите се впечатления и в други държави. image

Единствено това неразривно единство между народа и фюрера изпълва враговете ни с отчаян гняв.

Ето защо те лицемерно са обявили ликвидирането на нацизма за тяхна военна цел. Опитват да разделят фюрера от своя народ посредством смехотворните си памфлети. Знаят, че тъкмо германското единство е заветната кауза на немската сила, която днес удивява целия свят.

След освобождаването на Судетската област те разпространяват лъжи, че региона бил присъедиден към Германия против волята на жителите му.

А как лъжовната чужда преса представя тази снимка? image

На тази снимка е показана отчаяна жена, която уж плаче горчиво, тъй като е принудена да отправи хитлеристкия поздрав. Това вият лъжливите вестници на евреите и богаташите по целия свят. Разбира се са показали само тази част от снимката, защото ако бяха показали цялата снимка, нямаше да постигнат желания ефект. От поведението на останалите индивиди на смимката е очевидно, че никой не е бил принуден да дава германския поздрав.

Лъжливата преса трябва да смята читателите си за идиоти, след като дръзва да им предлага такива нагли фалшификации.

Вражеските държави, които са така загрижени за съдбата на германската нация, също така са се притеснили и за СА.

Често сме ги виждали и знаем как изглеждат тези мъже. Те са наши другари и колеги, наши бащи, братя, синове и съпрузи.

image

Така ли изглеждат наистина? От кога тези въображаеми ками са истинският символ на СА? Още един пример, в който някой професионален лъжец е взел молив в ръка.

И лъжат ли лъжат....

СА такова, каквото е. image

Германци от всички региони и професии използват своето свободно време и енергия за редовни упражнения, за да могат с готовност да служат на обществото. Когато през лятото на 1939 г. работната ръка бе прекалено малка за събирането на богатата реколта, тези мъже доброволно се присъединиха да помогнат с жътвата, като така услужиха на родината си. Защо медиите във враговете на Германия, които така обичат да говорят за обективното си отразяване, никога не показват подобни снимки от Германия?

Но нещата стават още по-интересни. Полският вестник “ABC” обяснява на читателите си как стоят нещата в Германия в броя си от 30 май 1939 г.:

“Няма бира. Хората ядат куческо месо и врабчета. А мазнина добиват от плъховете.”

Тази история и толкова добра, че си заслужава да се види и нагледно.

image

Всеки немски работник, който сяда вечер на добре заредената си маса, се наслаждава на халбата си с бира, а и всяка германска домакиня, която е закупила парче месо, може да опровергае полския “ABC”. Вярно е, че в тясната ни немска територия ние не живеем в лукс, но се храним достатъчно и качествено.

Но лъжците не се интересуват от истината. Със сигурност обаче те ще платят за измамите си.

Естествено полските измамници не са единствени. Друг френски вестник – отново „Le Rire” – твърди същите неща.

Тук може да видите как лъжливият вестник си представя месарница в Германия: вместо сочни наденици, месни котлети и телешки филета на стените са увиснали оръжия!

А каква е истината? Всички я знаем. От време на време наистина даден вид месо е в по-оскъдни количества, но винаги е имало достатъчно включително и наденица.

image

А иначе ето как изглежда месният щанд на Паул Вегт на седмичния пазар на Гросгьорхенщрасе на 16 септември 1939 г. в един от кварталите на така наречената работническа класа в Берлин – Шьонберг.

Своевременно подлата вражеска жълта преса ни принуди да защитаваме живота си с оръжие в ръка срещу завистта, яда и заплахите на враговете ни. Докато тази отбранителна война продължава, трябва да сме пестеливи. Но никой не гладува и никой няма и да гладува.

Каквото имаме ще бъде разпределено справедливо.

Колкото повече наблюдаваме безкрайните драсканици и радио новините, толкова по-ясно виждаме, че тези експертни лъжци нито веднъж не са казали истината.

Този път един вестник обаче надмина себе си. Тук виждаме как е опетнен един германски празник.

Коледа и акцията по зимното подпомагане

image

До какви ли идиоти са се надявали да достигнат тези, които са скалъпили такива лъжи? Със сигурност не можем да поканим всички малоумници на света за наша сметка да изпитат усещането от преживяването на Коледа в Германия, за да ин покажем каква е реалността. Но всеки, който желае да узнае истината, можe.да я открие сам. Ако има с какво да се гордеем, то е точно това – че макар продоволствията да са недостатъчни и скромни, никой не е останал гладен или на студено и без подслон. Още по-малко пък точно на Коледа. Всяка германска майка може с ръка на сърце да потвърди това за своето семейство.

image

Всички сме виждали тази снимка. Това е немско семейство, което празнува на Коледа, без да има възможностите само да отпразнува този празник на любовта така, както Фюрерът би желал – по начина, по който всяко едно германско семейство би трябвало да го направи.

В такива случаи се намесва NSV [благотворителната организация на националсоциалистическата партия].

Отвсякъде се намират мъже и жени, които да помогнат, да ходят нагоре и надолу, за да чуят необходимостта на нуждаещите се и да им дадат подаръци.

Всички знаем какви са резултатите. При всички положения 80-те милиона жители на големия германски райх знаят, че измамникът, който е нарисувал карикатурата от предишната страница с въображаемата немска Коледа е не само лъжец, но и идиот. Ако тези джентълмени наистина искаха да излъжат, би било по-добре да го направят по-интелигентно, за да не може да бъдат разобличени така бързо.

Който си мисли обаче, че коледната карикатура е кулминацията на тези тъпи и неправдоподобни лъжи, е в грешка. Знаем, че в Германия всеки млад мъж пита родителите за ръката на дъщеря им, когато иска да се ожени за нея. Знаете ли как всъщност изглежда този тържествен момент?

Със сигурност не. Художниците на списанието “Regards” са нарисували тази очарователна и „правдоподобна” карикатура за броя от 27 октомври 1938 г.:

image

Този бъдещ зет използва пистолет, за да убеди майката и бащата да му позволят да се ожени за тяхната дъщеря. Според тях това е един от хитлерските „обичаи”.

Толкова безпомощни и крайно тъпи ли са немскте жени и момичета, колкото са представени на тази картина? Всеки от нас знае истината за това колко жизнени и свободни са нашите момичета на работното им място, в спорта, на екскурзии или на забави – те сами избират подходящия за себе си мъж.

Потрудихме се да разберем дали авторът на тази карикатура е вкаран в лудница. Но все още е на свобода.

А ето я и истината:

image

Германски граждани, за които едва ли може да се каже, че гладуват, на увеселителен круиз на кораб на KdF.

Намират ободрение, наслада и сила на свеж въздух и слънце в жизнената компания на своите сънародници.

Това, което е направила и продължава да прави националсоциалистическа Германия за работническата си класа, е уникално за целия свят.

Доминираните от огромни финансови интереси чужди плутократски държави гледаха злонамерено и със завист на този щастлив живот. Така и не престанаха с усилията си да въвлекат тази нова Германия във война, като я държат в мизернитe условия, определени от Версайския договор.

Но Германия знае какво има да губи. И понеже е по-силна от останалия свят, тя ще завърши победоносно тази борба.

Разбира се професионалните лъжци предпочитат да разправят истории, в които измамата не е толкова видна.

Oтносно западната стена:

Широката ивица от защитни укрепления по германската западна граница прави немислим пробива на чужди войски в Рейнската област. Така няма да е възможно негроидните войници на някоя чужда армия да унижат германските жени и момичета, както се случи в годините след първата световна война.

Тази западна стена, осигуряваща защита на немския народ и на неговия труд, бе започната през 1938 г. и работата по нея продължаваше без прекъсване през 1939 г., за да бъде укрепена и направена непреодолима. Занапред германците, които живеят край западната граница на държавата ще могат да живеят безопасно.

Но западната стена е далеч от повечето хора и като цяло е военна тайна и не всеки, който желае, може да я види. Професионалните измамници са повели кампания от лъжи относно западната стена.

В продължение на седмици лъжливите радиостанции в чужбина разпространяват техните измислици:

“Рейн преля и покри цялата западна стена...”

“Западната стена е зле построена. Когато Фюрерът я тествал с откриване на огън по нея, стената се разпаднала. Фюрерът е бесен”.

Тези лъжи се изливат от радиоприемниците по целия свят.

Какво ли му пука на вражеското радио, че 500 000 души от построилите западната стена могат да разобличат лъжите им?

Най-благосклонно каним тези разказвачи на приказки да дойдат в Германия и да поговорят с работниците, които са построили западната стена. Нека си поприказват с работниците, които забъркваха бетона, превозваха носещите греди и сглобяваха стоманените плочи. Тези работници ще изяснят на лъжците колко е лесно да се пробие изградената от тях западна стена.

Западната стена ще оцелее дори и цялата западна преса и радиолъжци да блъснат главата си в нея.

Своевременно германската армия показа на целия свят, че превъзхожда другите армии и е непобедима.

imageimage

По време на първата световна война опитите на Англия да настрои Америка срещу Германия се провалиха. Потъването на британския кораб Лустания бе първоначалният претекст за намесата.

 

Г-н Чърчил, английски подстрекател към война, министър на флота и архитект на кампанията по обграждането, нямаше проблеми през есента на 1939 г.

Когато Чърчил реши да поведе война срещу Германия, той избра четири английски пасажерски кораби, които отплаваха към Америка. Тогава той изпраща до Cunard White Star Lines горната телеграма, датирана от 28 август 1939 г., като принуждава компанията да не качва германски пътници на курсовете, за да няма неудобни свидетели на борда. Погледнете приложеното писмо от страна на корабната компания от 29 август 1939 г. След това Чърчил удобно изпраща „спасителни кораби”, които „случайно” имат същия курс като въпросните кораби, вече натоварени с американци. Корабът Атения е торпилиран и потъва. Ако аферата с Атения не се беше получила, щеше просто да потъне някой от другите три кораба, за да може г-н Чърчил да осигури материал за английското министерство на лъжите.

Останалото си го знаем. Жълтата преса по света надува лъжливия чърчилски клаксон: германска подводница потопява Атения.

Но злосторното, криминално измъкване не се състоя. Германия се сдоби с документите и изобличи този престъпен акт.

Още една от най-подлите и долни лъжи на англичаните е разкрита.

В същия вестник един честен френски журналист представи нещата в истинския им вид.

image

Случило се е нещастие – може би убийство. На паважа на голям град в локва кръв лежи жена. Хиляди алчни, безсрамни очи са отправили поглед към тази трагедия. Описани са всички ужасни подробности, защото тъкмо това продава вестниците.

Свобода на словото...

Следващата история е може би най-добрият начин да се илюстрират реалностите на поръчковата журналистика и това как скромните чужди журналисти са принудени да измислят лъжа след лъжа.

Преди около два месеца в Германия пристигна чуждестранен журналист, чието име ще скрием, за да не загуби работата си. Той искаше да види с очите си предполагаемия нацистки ад, за да го отрази с наблюдения от първа ръка.

Той видя хора с работа. Работници, които си взимаха ваканции с KdF. Трудещи се хора, които ходят на театър. Видя и благотворителната дейност на NSV в подкрепа на бедните. Видя всичко това и остана смаян.

Той просто не очакваше да види това! Как би могъл той, знаейки истината, да продължи да пише лъжи и фалшиви клевети по адрес на Германия, както биха пожелали собствениците на вестника му?

Затова и той потърси място, където със сигурност да види жестокости. Отиде до концентрационния лагер в Захсенхаузен. И там наистина бе поразен.

Със сигурност не ни привлича мисълта да загубим свободата си, като бъдем затваряни далеч от приятели и семейство. Но всяка държава, която желае да поддържа мира и вътрешния си ред, трябва да изолира причинителите на проблеми, за да ги обезвреди. Винаги е било така и винаги ще бъде така.

Англичани, французи, американци – всички те имат своя Дяволски остров или така наречените изправителни колонии. Те са разположени в смъртоносни и тежки климатични условия на брутални жеги, ледовит студ или отровни насекоми, Всички те имат такива адски места, където изпращат осъдените нарушители на законите за дълги години или дори и с доживотни присъди. Повечето изпратени там умират, без да успеят да изкарат особено дълго време.

Германия няма такива тропически дяволски острови или убийствени мразовити лагери. А дори и да имахме такива на територията си, никой нямаше да бъде затворен на тях.

В германските лагери престъпниците и неприспособилите се живеят в чисти и подредени условия, получават достатъчно храна и имат достатъчно време както за работа така и за забавления.

Репортерът на чуждестранната преса посети един такъв лагер.

Той видя всичко и отново остана удивен. И, след като се прибра у дома, честно описа нещата, на които бе станал свидетел.

Служителите на немските концентрационни лагери обаче бяха крайно разгневени, когато по-късно прочетоха статията му.

В статията се споменаваше за купчини тела, през които бедният репортер е трябвало да се катери, за стенещи в подземни тъмници хора, за насилствени оргии и други подобни жестокости.

А мъжът изглеждаще така честен. Как би могъл да лъже по този начин? Какво се беше случило? Журналистът написа писмо, за да обясни това. Беше отразил действителността в концентрационните лагери достоверно.

Но собственикът на вестника сменил всичко в разказа му. Естествено има и сносни чужди вестници, които не биха изкривили фактите по този начин. Но тук не става въпрос за тях.

Репортерът умоляваше германците да не предприемат действия срещу вестника му или издателите, които са фалшифицирали доклада му, защото в противен случай щял да загуби работното си място.

Така изглежда свободата на словото в другите държави. Ето така се появяват лъжите и измислиците.

В речта си от 6 октомври фюрерът говори за криминалните еврейски вестници и спекулантите по време на война. Те заповядват на журналистите и радиорепортерите като на ученици. На тези „служители на общественото мнение” не им е позволено да имат свои убеждения или да изразяват искреното си лично мнение. И налице са само няколко изключения, които потвърждават правилото. Те трябва да лъжат, да злословят  и да очернят Германия и нейния фюрер, за да държат тези господа зад плутократските и финансови интереси на бизнеса.

Но защо тези богати вестници лъжат така недодялано, така глупаво и безочливо? Защо ширят клеветите си за Германия из целия свят?

Лъжат, понеже са слаби, а Германия е силна. Лъжат, защото искат да забогатеят като се поведе война с Германия, въпреки че народът им не иска да бъде въвличан в такава война и се страхува да воюва срещу силна Германия.

Новобогаташите от чужбина мечтаят за солидните репарации, с които преядоха след първата световна война. Искат пак да получат всичко толкова лесно.

Професионалните лъжци на служба при военните подстрекатели не подозират  колко много си личи истината заради техните лъжи за Германия.

Ако желаем да обезвредим вредителите, хулиганите или крадците, които нарушават общественото спокойствие в някой голям град, село или пък в жилищна сграда и повикаме полицията, за да се въдвори най-сетне ред, какво бихме направили?

Ако краде, казваме, че е крадец. Ако атакува беззащитните, казваме, че е садист.

Само идиоти биха си измисляли невероятни клеветнически истории, вместо просто да обвинят явен престъпник за истинските му престъпления.

Същото се отнася и за политиците.

Ако Германия наистина бе виновна за действителни злодеяния, тогава нямаше да е необходимо да се съчиняват безумни истории за страната.

Ако водачите на Германия бяха брутални, злобни, некадърни и омразни тирани, чуждите държави само трябваше да покажат истинското им лице.

Защо им е необходимо да подправят снимки на германските лидери, за да навредят на Германия? Защото оригиналните снмки биха показали истината за Германия и нейните водачи.

Защо съчиняват тези глупави и лесно опровержими лъжи за западната стена, за армията, за концентрационните лагери и за NSV? Защото няма нещо в Германия, срещу което да могат да отправят легитимни атаки.

Ако ситуацията в Германия наистина бе толкова зле, щеше да е лесно на военните подстрекатели да ни причинят проблеми. Просто щяха да опишат положението по достоверен начин.

Но те го правят така нескопосано, тъй като не могат да намерят нещо наистина лошо в Германия.

Лъжеха в мирно време. Днес лъжат два-три пъти повече. По цял ден съчиняват истории за жестокости и ги разпространяват по радиото и пресата, за да отвлекат вниманието на света от собствените им прегрешения.

Германия дори третира враговете си човешки и прави всичко по силите си, за да се отнася с уважение и внимание към неутралните. Лицермените англичани бяха тези, които бомбардираха Есберг в неутрална Дания по време на мир.

Снимката тук показва ужасния ефект от това безчинство.

Въпреки това обаче престъпниците опитаха да отрекат постъпката си и да прехвърлят вината на Германия. Нещата вървяха точно в тази посока, но после всичко стана ясно. На 7 септември 1939 бе публикувано следното неудобно изявление:

“Британският пратеник в Копенхаген днес изрази пред датското правителство дълбокото си съжаление за пускането на две бомби над датска земя, които убиха двама души и разрушиха датска собственост. Разследването на отломките показва британския произход на бомбите”.

Тъй като от началото на войната в Европа стана по-трудно за тези измислици да достигат до хората посредством пресата или в резултат на умишлено пуснати слухове, враговете ни прибегнаха към радиото. Английското министерство на лъжите генерира невероятен дъжд от лъжи и пропаганда по всяко време на денонощието с особена прибързаност и на всички възможни честоти. Тези господа не ги притеснява ни най-малко, че на всеки два часа трябва да оттеглят изявленията си.

Ето една малка извадка от неизброимите подобни доклади, които доказват, че нищо не е достатъчно невероятно или глуповато за тези лъжци:

На 5 септември в 14:45 Варшава съобщи, че: “Френската армия проби западната стена през седем места и марширува на изток. Вюрцбург е взет. Англичаните имат пълен контрол върху германското въздушно пространство”.

На 6 септември в 12:15 същата станция обявява: “В Германия няма вече бял хляб, месо и консервирани продукти”.

На 6 септември 1939 г. в 13:30 Лондон докладва следното “Полските самолети бомбардираха Берлин”.

 

image

 

Лион, 5 септември в 20:00: “Германските летци предприемат множестово атаки над открити полски градове, като убиват жени и деца, стрелят по църкви и по колоните на Червния Кръст. Изглежда имат за цел и децата, понеже им подхвърлят отровни лакомства”.

Радиостанции от Варшава и Позен, 2 септември 1939 г.: “Германските самолети използват газ и запалителни бомби”.

„Интърнешънъл Нюс Сървис”, 2 септември 1939 г.: “Бомбардировка на болници за бавноразвиващи се еврейски деца във Варшава”.

“Германски самолети пускат детски балони пълни с отровен газ”. (Радио „Полпат”, 2 септември 1939г.).

“Всички източници на вода в близост до Варшава са замърсени с отровен газ” (Организация на пасивната въздушна отбрана на Полша, 4 септември 1939 г.)”.

“Германски пилоти бомбардират и разрушават железопътната сграда на Полския Червен Кръст в Бшидловиц”. (Полска Телеграфна Агенция, 5 септември 1939 г.).

“Германски пилоти пускат отровни розови гирлянди, медальони и свещени икони, които вече са причинили смъртта на няколко души”. (Варшава, 6 септември 1939).

“Германски самолети хвърлят отровни памфлети”. (Радиостанция на къси вълни, Варшава, 8 септември 1939).

Ние, германците, естествено знаем какво да си мислим за тези налудничави клевети. Но на хората в чужбина трябва да им се обясни какво опитват да постигнат английските господари на лъжата. На 6 септември г-н Бътлър отговаря на въпрос на г-н Хендерсон, който е член на лейбъристката партия в долната камара на британския парламент. Той обяснява, че обвиненията към Германската страна за повсеместно бомбардиране на полски градове са неверни. Падналите по тези места бомби са били насочени единствено към военни цели.

Освен това г-н Бътлър разяснява, че няма никакви налични официални доказателства, които да предполагат обвинения към Германия за употреба на отровен газ.

Всъщност фюрерът бързо забрани на германската армия да използва тези военни средства. И това е факт, който дори Англия трябва да признае официално.

За другите измислици, свирепости и дяволски фантазии не си и заслужава да говорим.

Тъй като ефектът от тези смехотворни бръщолевици с времето разбира се избледнява, от английското министерство на лъжите поеха нещата в свои ръце и възложиха специална поръчка на известния журналист Никербокер.

В края на септември 1939 г. многобройни чужди вестници и радиопредвания изготвят репортажите си спрямо тази лъжа. В един от репортажите се твърди, че 6 видни националсоциалиста са трансферирали към свои сметки зад граница над половин милиард марки в чужденстранна валута, за да имат на какво да разчитат след падането на режима.

В Германия дори не се и налага да се отричат тези долни клевети, тъй като въобще няма кой да им повярва.

Д-р Гьобелс използва радиопредаванията на всякакв чужди езици, за да предизвика Никербокер да докаже обвиненията си. Ако е в състояние да докаже съществуването на тези въображаеми сметки, Никербокер би получил 10 процента от наличността им.

Отначало лъжецът не отговори по никакъв начин. В продължение на доста дни Никербокер не потърси парите, които Гьобелс му предложи! След това той изнесе нови лъжи и даде имената на банки, застрахователни компании и посредници, за които се предполага, че са замесени в тези задкулисни отношения. Тук не е възможно да публикуваме дългия, въображаем списък, но всички имена и подробности бяха публикувани в немската преса. В резултат се установи, че тези сметки и посредници не съществуват и никога не са съществували. До това заключение достигнаха група чужди журналисти, които направиха подробно журналистическо разследване. Тази снимка представлява направеното факсимилe:

image

Ето това е Никербокер.

И така още една от подетите лъжовни акции претърпява провал. За пореден път светът става свидетел на това как работят английското министерство на лъците и неговите съучастници.

Истината отново си проличава в най-опашатите чуждестранни лъжи.

Германия не е рай, тъй като такова нещо като рай на земята няма и никога няма да има. Германците сме като всички други – правим грешки, имаме определени ненадеждни хора и от време на време изпитваме трудности, които не сме преодоляли напълно. Но най-важното е, че:

Нещата у нас са хиляда пъти по-добре. В Германия всичко е по-честно и справедливо отколкото където и да било в света.

Тук почитаме достойнството на работника.

У нас всеки има право на труд.

В Германия не управляват богаташите.

Kraft durch Freude [Националсоциалистическата работническа организация], Schцnheit der Arbeit [Организацията на националсоицлистите за млади жени] и грижите за най-бедните правят живота на хората по-щастлив и по-красив.

Всички знаем, че това е така макар и понякога да се оплакваме, че дадено нещо не работи както трябва.

Тъй като сме наясно с това и осъзнаваме колко сме силни и няма от какво да се страхуваме, ние знаем какво да мислим за лъжите на медиите на чуждестранните ни противници, които са най-доброто доказателство за тяхната слабост.

В речта си от 20 февруари 1938 г. пред райхстага фюрерът Адолф Хитлер заяви:

„Вярвам, че би било безценно не само да можехме да забраним пускането на отровен газ и експлозивни бомби срещу цивилното население, но и да спрем продажбата на вестниците, които имат по осезателен ефект върху отношенията между държавите отколкото отровата или запалителните бомби въобще някога биха могли да имат”.

Който е прочел представената в тази брошура малка колекция от лъжи, би се съгласил с фюрера.

В заключение:

Лъжите на чуждите държави няма да ни объркат! Ние знаем за какво се борим!

 

 

 

превод Антон Батбаянов

 




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sturmmann
Категория: Политика
Прочетен: 127306
Постинги: 37
Коментари: 32
Гласове: 98
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол