Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2013 13:58 - "Нашите полемики срещу CAЩ"
Автор: sturmmann Категория: История   
Прочетен: 2117 Коментари: 1 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Следния материал е с гриф "Строго секретно" и е предназначен за политиеските оратори на националсоицлаистическата партия. В него се съдържат указания какво трябва да бъде писано по отношение на Съединените Щати и какво не трябва да бъде писано.

 

Източник: “Unsere Polemik gegen USA,” Redner-Schnellinformation, Lieferung 26, 21 февруари 1942.

 

Нашите полемики срещу CAЩ

 

Наскоро, неподходящи аргументи са често използвани срещу САЩ. Основният довод, който искаме да направим е, да покажем тяхната тотална липса на култура. Много примери от живота в Щатите ясно доказват това.

 

Например, нелепото прославяне на филмови звезди показва цялостна липса на истински вдъхновяващи идеи. По-нататъшни доказателства за културния недостиг на тази нация е любовта към сензациите, онагледена в такива отвращаващи неща като женски боксерки, борба в калта, шоута за изроди, репортажи за особено ужасяващи престъпници, и така нататък. С оглед на тези факти, ние не сме склонни да дадем право на техния президент да сочи с пръст Германия, страна с високо изградена култура, която е на хиляди години. Това е основния довод, който трябва да се използва, когато се занимаваме с лицемер като Рузвелт. От друга страна е напълно погрешно да осмиваме цивилизованото развитие на технологиите в Съединените Щати. Не е подходящо да спорим срещу САЩ заради факта, че северноамериканците имат страст към бързите коли и влакове, към най-луксозните железопътни коли с решетки, коли за гледане на филми или автомобили с кухненски и спални пособия. Използването на всички технологични методи е разбираема част от развитието.

 

Все пак, Националсоциализмът използва колкото беше възможно повече от технологиите по време на борбата за власт.

 

Липсата на място по протежение на скалистите брегове на Ню Йорк и на други места доведе до строителството на високи сгради и небостъргачи. Това не трябва да се счита за извращение на американската архитектура. Всички нови и напреднали технологии водят към нови архитектурни стилове. Няма нищо лошо в това. Би било грешка да се спре прогреса, само от уважение към традицията.

 

Тук важното е, че тези напреднали технологии намират най-добри примери и най-големи успехи в Германия, а не в САЩ. Германия има най-добрите магистрали в целия свят. Ние конструираме най-бързите автомобили. Това беше доказано по интернационалните автомобилни състезания преди войната. В състезание в Ню Йорк, нашите автомобили се справиха толкова добре в изпитателните обиколки, че САЩ оттегли собствените си автомобили от състезанието. Много голяма част от нашия успех във воденето на текущата война се дължи на големия германски напредък в употребата на двигатели по земя, вода и въздух. Германия притежава едни от най-добрите и най-поразителни от архитектурна гледна точка мостове. Издигнатите сгради от Организация Todt(строителна организация в НС Германия, именувана на основателя й Фриц Тодт) и шедьоврите на професор Шпеер са единствени по рода си в целия свят, включително и в Щатите.

 

 

Германски учени и изобретатели развиха нови материали, които бяха причина за много подигравки и презрителни коментари от страна на САЩ. Днес, Съединените Щати изгубиха своите притежания в Далечния Изток, а от там и икономическата си основа. Ние имаме добри материали, които произвеждаме сами произвеждаме, докато САЩ е травмирана от недостиг.

 

Поради тези причини ние имаме всички права енергично да настояваме, Съединените Щати да замълчат веднъж за винаги относно нас и Европа. САЩ не е доказала, че има какво да даде на света, нито с научни разработки, нито по отношение на интелектуалните качества на американския народ. Най-доброто доказателство за това е липсата на политически инстинкт, който показват партиите като злоупотребяват с народните маси на Съединените Щати. Тези маси са също така предавани и лъгани от Рузвелт и неговата еврейска група от специалисти.

 

Така ние отхвърляме глупавите фрази, които достигат до нас и европейската общност, отнасящи се до наближаващата американска ера. Европейците сами ще решат какво ще се случва в Европа, а Германия, с нейната неизчерпаема култура, цивилизация и постижения ще има основната роля в това.

 

 

 

 




Гласувай:
8



1. kostadin - Да живеят Англия, Русия, Германия и ...
04.02.2013 10:06
Да живеят Англия ,Русия ,Германия и САЩ -благодатните ни колонии български
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sturmmann
Категория: Политика
Прочетен: 128189
Постинги: 37
Коментари: 32
Гласове: 98
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол