Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2013 15:00 - Фюрерът твори история (1933)
Автор: sturmmann Категория: История   
Прочетен: 2774 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 11.01.2013 15:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Долната брошура е една от многото малки брошури издавани в периода 1933-39.
Раздавани са главно на дарители в кампанията за Зимната взаимопомощ, организирана
от НСГРП (Националсоциалистическа германска работническа партия)
очаквайте да публикувам още една преведена таква брошура тези дни

 

Фюрерът твори история (1933)
превод Антон Батбаянов
редактирал @Propagandaleiter

 
image

30 Януари 1933: Завземането на властта.

„Задачата, която е поставена пред нас е плашеща.

Задачите, които трябва да разрешим са най-тежките, пред които германските държавници някога са се изправяли.

Но нашата вяра във възможностите ни е безкрайна, защото ние вярваме в нашия народ и неговите безсмъртни качества.”

image

„Германското правителство ще продължава да прокарва следния план с желязна решителност и неуморна упоритост:

До 4 години германския фермер трябва да бъде избавен от неговата нищета.

До 4 години безработицата трябва да бъде премахната.

Международно, най-важната цел на германското правителство е да гарантира живота на народа и следователно възвръщането на свободата на нашия народ.”

image

„Марксистките партии и техните съюзници имаха на разположение 14 години, за да покажат на какво са способни. Резултатът е разруха.

Германски народе! Дай ни четири години, и тогава ни съди!”

image

21 Март: Денят в Потсдам.

“Искаме да сътворим истинска общност от германските племена, класи, професии и бивши класи.

Германският народ трябва отново да се възроди от фермерите, средната класа и работниците.

Въпреки че сме жертви на войната, ние желаем честни и приятелски отношения със света, който ще ни поведе към мир, който ще излекува раните, от които всички ние страдаме.”

image

23 Март: Постановителният закон в Райхстага.

“Надали е имало революция от този мащаб, която да е протекла под толкова голяма дисциплина и с толкова малко кръвопролития, както въстанието на германския народ през последните седмици. Моето твърдо решение е това да продължи и занапред. Това прави още по-голяма необходимостта, на германското правителство да бъде дадена властта, която ситуацията изисква.”

image

1 Май: Националния празник

“Май дойде, както дойде и пробуждането на народа. Символът на класовата борба, на вечното съперничество и разногласие, сега ще се превърне в символ на обновление, символ на великото единство на нашия народ.”

image

10 Май: Първи конгрес на DAF. (Германският Трудов Фронт)

“Нищо не би ми донесло по-голяма гордост от това, ако на края на дните си аз мога да кажа: “Аз спечелих германския Райх за германския работник.”

image

26 Август: Таненберг. (Там е удържана голяма германска победа през Първата световна война)

“Съдбата ми предостави радостта да се боря за свободата на народа си като обикновен войник, редом с моите братя и другари. Днес аз считам за щедър дар от Провидението, генерал-фелдмаршал (Хинденбург), да изразя своята най-дълбока благодарност към Вас, на това знаменито бойно поле от Великата война”

image

3 Септември: Имперският партиен конгрес на Победата.

“Нека небесата бъдат наши свидетели. Дългът на нашият народ беше платен! Неправдата беше отмъстена! Срамът беше премахнат! Мъжете от ноември (1918) бяха повалени. Тяхната сила е прекършена! Светът не трябва да вижда в нашето събиране желание за нови лаври по бойните полета…”

 

image

3 Септември: Имперският партиен конгрес на Победата.

“…Нека този час бъде нищо друго освен велико и празнично потвърждение към германската общност, че ние искаме да установим една общност, която никога повече не би се сринала.”

image

13 Септември: Провъзгласяването на Зимната взаимопомощ(благотворителна инициатива на националсоциалистическата партия)

“Тази велика кампания бореща се с глада и студа се води от принципа: Ние разбихме интернационалната солидарност към пролетариата. Ние искаме да съградим истинската национална солидарност на германския народ!”

image

23 Септември: Започва работата по Националната автомагистрална система.

“За мен нито една друга мисъл не е толкова задоволителна като тази, че започваме изграждането не само на най-голямата автомагистрална система в света, но и че тя е крайъгълен камък в развитието на германския народ. От тази година нататък започва огромна работа, която ще е свидетелство на нашата плът, на нашите способности, на нашата решителност.”

Германски работници, на работа!”

image

1 Октомври: Ден за честване на урожая.

“Либерализмът величае индивидуалността, марксизма величае човечеството, но и двете игнорират хората, националсоциализма фанатично държи на хората. Първата и най-дълбока част от народа е тази, която изхранва народа от богатствата на земята и по този начин осигурява продължението на семейството и на народа.”

image

14 Октомври: Напускане на Обществото на Народите

“Убеден съм, че целият народ, като един човек, стои зад това решение, което идва от любов към напия народ и от уважение към неговата чест. Идва също така от убеждението, че световеният мир, от който ние толкова много се нуждаем, може да се постигне само, ако понятията за спечелили и загубили се заменят от понятието за равни права за всички.”

image

15 Октомври: Първата копка на Дома на германското Изкуство

“Гледайки на възкресението на нашия народ, като наша задача, ние виждаме не само страдащата икономика, но също така и нашата заплашена култура, не само нуждата на тялото, но и нуждата на душата.

Не можем да очакваме възкръсването на германския народ, без съживяване на германската култура и най-вече на германското изкуство.”

image

9 Ноември: Маршът към Фелдхернхале

“Отминаха десет години. Днес ми доставя огромна радост, че нашите мечти се превърнаха в реалност, че представителите на армията и цивилното население могат да стоят редом един до друг, че отново се превърнахме в едно цяло и че това цяло никога няма да се разедини отново.”

image

27 Ноември: Полагане основите на KdF (Сила чрез Радост)

“Заповедите на Фюрера към д-р Лай:

Направете всичко по силите си, за да донесете отмора, удоволствие и добро здраве на работниците през тяхното свободно време. Ако искаме разумна и силна политика ние се нуждаем от хора със стабилна психика.”




Гласувай:
5



1. kostadin - Щастливи са били германците, че ...
04.02.2013 10:08
Щастливи са били германците ,че Боко не им се е родил там.
цитирай
2. antimason89 - Ето това е истински ДЪРЖАВНИК мислещ за народа си! Човек на действията!
27.02.2013 17:14
Фюрера е една светла фигура в историята на света! Изключително уважавам този човек, защото е бил НАЦИОНАЛЕН ОБЕДИНИТЕЛ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД! И страшно се възмущавам на българите които го хулят... само един антибългарин и юдеофил, би тръгнал да хули националния обединител на народа си. Освен това задачата на Адолф Хитлер да избави света от юдейските и болшевишки сатрапи, бе нещо велико, и никак не му беше лесно. Той обаче до край се бори, той не предаде интересите на народа си, а ги следва до край. Той винаги казваше истината, той предричаше националните катастрофи които виждаме днес. И се оказа ПРАВ !!! И сега народите виждат правотата на думите му, но защо чак сега? И все пак, по добре късно, отколкото никога...

Светът в очите и представите на Фюрера, беше друг... но много жалко че малко не му достигна за да реализира своите мечти...


Ние ПОМНИМ... Значи СЪЩЕСТВУВАМЕ !!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sturmmann
Категория: Политика
Прочетен: 128070
Постинги: 37
Коментари: 32
Гласове: 98
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол