Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2013 14:57 - Комунисти, капиталисти, кой какъв е
Автор: sturmmann Категория: Политика   
Прочетен: 1952 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Комунизъм (от латински: commùnis, „общ“, „обществен“) е социално и политическо движение, поставящо си за цел създаването на безкласово общество, основано на общата собственост на средствата за производство, свободен достъп до предметите за потребление и премахване на наемния труд.[1]



Твърде често чета как тоя бил комунист, оня бил комунист, тая партия била комунистическа, това действие било комунистическо и подобни. Някои хора отдават всяко действие против България и българския народ на това, че човека е комунист.

Всичко това е крайно вредно, защото скрива истинските причини за сполитащите ни лошотии. Бойко Борисов бил член на БКП преди 25 години. И какво от това? Това, че някой е изповядвал определени идеи, а в случая с Тиквата не се знае дали реално ги е изповядвал, не означава, че след време не може да се отрече от тях и да приеме друга идеология. Не трябва да жигосваме някой за цял живот, ако след време е променил политическите си възгледи. В случая с Бойко, обаче промяната е от лоша идеология към друга лоша идеология. Днес ясно се вижда, че Борисов е един от многото десни политици, изповядващи принципите на капитализма - свободен пазар, без мита и такси, без протекционизъм, без намеса. Изповядва и абсолютното разкървавяване на държавното имущество, в пулен противовес на комунистическите разбирания за икономиката на една държава.


БСП. Тази партия може и да се води наследник на БКП, но няма нищо общо с комунизма, поне на икономическо, социално и политическо ниво. Единственото доближаващо се, и то в крайно малка степен, до комунизма на БСП е социалния уклон на партията. И то каква социална политика провежда БСП? Дава коледни добавки на пенсионерите и разни подобни подеяния, които не могат по никакъв начин да подобрят трайно живота на българина. Ако погледнем политическите и икономическите послания на партията, ще видим, че те нямат нищо общо с комунистическата теория.

Общо взето в България комунистическите партии са няколко, но всичките заедно не взимат и половин процент на избори. А хората в другите партии, които се спрягат за комунисти, защото преди били такива или имат някакви комунистически корени, са нещо подобно на Бойко Борисов. Абсолютни подлоги на политиката провеждана от ЕС, която политика е зададена от няколкото еврейски лихварски фамилии, които се стремят към един свят без граници, без нации, със абсолютно свободно движение на хора и капитали, за общи закони, насочени против опитващите се да спасят националните си държави и народите си от това световно еврейско робство, където почти никой няма да има никаква собственост и ще има правото само да работи за колкото определят лихварите, в които ще бъдат съсредоточени всички капитали и производства.

Дано хората, които са се заблудили помислят на написаното и да прозрят истинския проблем, а той, днес, 2013-та година, определено не е комунизма. Комунизма е мъртъв, няма го, заплахата идва от другата страна.



Гласувай:
4



1. saagmir - Cum-onis
06.01.2015 13:12
Е оригиналната дума. comunist е изопачената дума.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sturmmann
Категория: Политика
Прочетен: 127312
Постинги: 37
Коментари: 32
Гласове: 98
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол